sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Tapahtuipa tammikuussa Tuliketussa


Viinikerho Vino kokoontui kovan pakkaskauden jo hellittäessä maistelemaan viinejä ja syömään riistaruokaa tuttuun paikkaan Sotkamossa sijaitsevaan viihtyisään Hotelli Tulikettuun.

Vaikka flunssakausi olikin verottanut osallistujia, paikalle tuli riittävä joukko nälkäisiä vinolaista.


Illan isäntä
Viinikerholaisia alkudrinkillä

Takkatulen äärellä nautitun alkumaljan jälkeen siirryttiin arvioimaan Kaukon valitsemia viinejä. Ykkönen oli chileläinen Yali Cabernet Sauvignon €9.99 ja kakkonen maineikas ranskalainen Domaine Franck Millet Sancerre samasta rypäleestä €17.81. Molemmat saivat ankaran arvioinnin jälkeen kokonaislaadun keskiarvoksi 3,7 maksipisteiden ollessa 5, joten chileläinen voitti selvästi hinta / laatukisan.

Arvioita ykkösestä:
-  tuoksussa koivunlehteä, nokkosta, koko nokkospuska !
-  lintuviini, terassikäyttöön sopiva, myös omakotitalon terassille
-  olisihan pitänyt tunnistaa oma lempiviini !

Kakkonen:
-  ranskalaiset eivät enää osaa tehdä viiniä! Kommentti yleisön joukosta: "osaavat toki, mutta muut ovat menneet edelle".
-  taitaa olla hiukan yliarvostettu, ratsastaa edesmenneen laulajan maineella, oli kuulemma Edith Piaffin lempiviini.

Arvioitavat valkoviinit
Arviointia

Sitten siirryttiin pääasiaan, eli nauttimaan pitopöydän antimia. Kauko ja Ville olivat loihtineet hirvipaistin lisäksi myös ihanaa, paistettua vasanmaksaa ja kahdesti kypsytettyä kieltä korvasienikastikkeen ja muiden mainioiden lisukkeiden kera. Unohtamatta tietenkään Kaukon itse poimimista herkkutateista tehtyä kermaista keittoa.
Loppuilta käytettiin perinteisesti maailmanparannukseen. Mahtoiko se muuttua  mitenkään, mutta ainakin keskustelijoiden mieli keveni, eikä aamullakaan tarvittu mitään päänparantelua.
 

 

Hirvenkieltä


Kalaa oli myös tarjolla

Hirvenpaisti
Vasanmaksaa



Jälkiruokina oli juustotarjottimet ja vielä lisäksi lämmitettyä leipäjuustoa lakkahillon ja vanilja-kaneli kastikkeen kera. Nam.





Sivuston ylläpitäjä sai yllätysjälkkäriksi illan lopuksi Villen leipoman lämpimän voisilmäpullan, jonka söin ennen kuin kerkesin kuvan ottaa. Hyvää oli.

Suuret kiitokset vielä mukavasta illasta Tuliketun Kaukolle, Ullalle, Villelle ja Orvokille.

Viinikerho Vinon puolesta J & J.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti